INNHOLDÅrgang 19. Torsdag 22. Februar 2018  [ 521 ]  

Registrer deg for nyhetsbrev fra The Viking & Scandinavian Expats Club. Få det direkte på din epost.
  NorskSvenskaDansk

 


 
Enorme elefanter og entusiastiske damer
Det var perfekt vær da Expatsdamene tok en dagstur til Elefantprosjektet, med påfølgende Spabesøk. Ikke for mye sol og ikke for varmt, ikke heller regn!

Elefantprosjektet tar sikte på å rehabilitere elefanter, og er også et sosialt prosjekt for elefantens eier med familie. Det finnes fler enn 30 elefanter i alder fra 5 til 80 år i landsbyen, som alltid er befolket av like mange familier som elefanter. Prosjektet betaler for mat og vann til elefantene og strøm for familiene. Hver elefant spiser om lag 250 kg per døgn. En fullvoksen elefant veier ca 5 tonn. To av disse tonnene er vann, så det brukes store mengder mat og vann.

Besøket startet med at damene ble tildelt hver sin elefant, og siden måtte de bære frem frokostmat til elefantene, så disse skulle kjenne den gode lukten av mat fra kvinnenes hender. Etter en liten spasertur med elefantene ble det påstigning via en rampe. Det er jo gigantisk store dyr, så det var ikke rart at det til å begynne med fanns litt frykt og respekt blant damene. Bare fotavtrykket til en elefant er jo større enn en familiepizza!

Artikkelen fortsetter under bilde!


Rosita, Gunhild, Lasse og Margareta.
Jeg trodde aldri i livet at jeg skulle ri på en elefant, sa en av damene.
Min mann og mine barn vil aldri tro meg. Jeg er glad at jeg har bilder som bevis!
Men snart ble damene vant til å være elefantpleiere, "Mahout". Og mens elefantene tok sin frokostrunde i skogen, gynget damene med på ryggene deres. Noen ganger hørtes skrekkblandede hyl av velvære, omtrent som på en berg-og dalbane, men elefantenes virkelige pleiere holdt seg diskrete i nærheten, for å kunne hjelpe til med kurskorreksjon hvis elefantene fant på å ta med seg damene til noen mer smakfulle trær, i steden for å følge den planlagte ruten.

Etter noen timer var det tid for elefantene å skylle ned maten med vann. Bare å sette ned slangen i snabelen og fylle på! 100 liter vann er den daglige rasjonen. Deretter ble det dusjing og vask med slangen. Damene sprayet vann over elefantene fra ryggene deres og elefantene likte det godt.

Artikkelen fortsetter under bilde!


Gunhild og Rosita på elefantfrokost.
Morskjærlighet.
Luksus Spa
Det ble tid til ettersnakk og en etterlengtet kopp ekte bryggkaffe med Rositas hjemmelagde boller før avreisen til det luksuriøse Spa der det oppmerksomme og tjenestevillige personalet raskt dekket opp lunsj, som bestod av en rekke velsmakende thailandske retter.

Siden ble damene tatt hånd om av personalet, som ga dem hver sin nytelse full Aroma Therapie-massasje. Deilig for alle utrente muskler som ble brukt på elefantridningen! Elefantlukten forsvant også. Bra for alle andre!

Så var det tid til å bare slappe av ved bassengen, snakke, bade og sole litt og selvfølgelig også tid til ettermiddagskaffe, før besøket var over og hjemtransporten ventet.

Artikkelen fortsetter under bilde!


– Jeg trodde aldri i livet at jeg skulle ri på en elefant, sa en av damene. Min mann og mine barn vil aldri tro meg. Jeg er glad at jeg har bilder som bevis!

– Tenk at det finnes slike fredelige steder, i nærheten av Pattaya, sa en annen om det luksuriøse Spa. – Dette var virkelig en dag for både kropp og sjel!

©Tekst og bilder: Lars Chr. Knutsen

 Tilbake til forsiden...